Program u povodu 100. obljetnice Matoševe smrti u Hrvatskom domu u Somboru priređuju Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata, Gradska knjižnica Subotica i Hrvatska čitaonica

Program pod nazivom Voyage s Matošem, koji u povodu 100. obljetnice smrti književnika Antuna Gustava Matoša priređuju Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata, Gradska knjižnica Subotica i Hrvatska čitaonica, bit će predstavljen publici u Hrvatskom domu u Somboru u subotu, 10. svibnja 2014. godine, s početkom u 20 sati.

Antun Gustav Matoš (Tovarnik, 13. lipnja 1873. – Zagreb, 17. ožujka 1914.), jedna od najsnažnijih i najintrigantnijih ličnosti hrvatske književnosti, višestruko je vezan za naše prostore jer je „Bunjevac porijeklom, Srijemac rodom, a Zagrepčanin odgojem“.

Program Voyage s Matošem s podnaslovom Putovanje – evo, to je poezija moderne civilizacije! (A. G. Matoš), osmišljen je kao virtualno putovanje po gradovima koji su obilježili Matošev život i stvaralaštvo, a to su Zagreb, Beograd i Pariz.

Kroz prostor i vrijeme, povijest i umjetnost vodit će nas učenici subotičkih srednjih škola recitalima i književnim komentarima, glazbom i slikom. Autorica programa je prof. Nevena Mlinko.

Ovaj program realizira se u okviru projekta Godina hrvatskih velikana u Vojvodini. Karta za ovo putovanje je besplatna!
(ZKVH)