Hrvatski hornist posljednjih godina svoje znanje i iskustvo prenosi kao stalni gostujući profesor na Kraljevskoj akademiji za glazbu. Kao prvi i jedini Hrvat, novostečenu titulu dijeli sa samo tristo živućih glazbenika

Hornist Radovan Vlatković promoviran je 2. srpnja, kao prvi i jedini Hrvat, u počasnog člana Kraljevske akademije za glazbu Royal Academy of Music. Tu značajnu titulu uživa samo tristo živućih glazbenika, dok su je u prošlosti nosili, među ostalima, imali F. Mendelssohn, F. Liszt, I. Stravinski i P. Casals.
Radovanu Vlatkoviću odličje je dodijeljeno radi iznimnih umjetničkih uspjeha, kao vrhunskom svjetskom glazbeniku koji je dao i daje snažan doprinos kulturnom životu Velike Britanije. Vlatković je kao solist nastupao uz najveće orkestre kao što su London Symphony, BBC Symphony Orchestra te Scottish Chamber Orchestra, i kao komorni glazbenik na festivalima u Engleskoj i Škotskoj. Njegove studijske snimke uz English Chamber Orchestra i Academy of Saint Martin in the Fields nagradila je glazbena struka i publika.
Posljednjih godina svoje znanje i iskustvo prenosi kao stalni gostujući profesor na Kraljevskoj akademiji za glazbu. Izuzetno kreativna i zanimljiva predavanja s oduševljenjem posjećuju brojni studenti i kolege glazbenici.
(MIC/Culturenet)