U više od 70 programa, od 30. studenoga do 9. prosinca, sudjelovat će gotovo 200 autora: književnika, povjesničara, publicista, esejista, prevoditelja, glazbenika, glumaca, likovnih umjetnika, knjižničara, urednika i književnih kritičara

 

 

Pulski Sa(n)jam knjige koji ove godine slavi punoljetnost otvara se 30. studenoga i traje do 9. prosinca. U više od 70 programa sudjelovat će gotovo 200 autora: književnika, povjesničara, publicista, esejista, prevoditelja, glazbenika, glumaca, likovnih umjetnika, knjižničara, urednika i književnih kritičara.

Prvi put u svojoj povijesti Sajam će imati ‘noćno otvaranje’: vrata će otvorit u petak, 30. studenoga u 18 sati. Izlagat će više od 230 nakladnika, s više od 20.000 naslova, a popusti će sezati od 20 do 50 posto.
Ni ove godine neće nedostajati autora iz regije ili kako ih pulski Sajam zove ‘autora iz susjedstva’ te u goste stižu Dževad Karahasan, Radoslav Petković, Boris Pahor, Dragan Velikić i Andrej Nikolaidis. U popratnom programu bit će izvedena glazbeno-kazališna predstava ‘Žuta dunja’, djelo koje će izvesti autor teksta Paolo Rumiz, popraćen čuvenim talijanskim orkestrom koji vodi Alfredo Lacosegliaz sa svojim odličnim sviračima i kantorima.
Prvi put na Sajmu bit će održana radionica za mlade dizajnere na temu oblikovanje knjige, a vodit će je njemački dizajner Andreas Topfer.
Kao i svake godine u sklopu Sajma bit će dodijeljena nagrada Kiklop, a za sada je jedino poznato da je Kiklopa za životno djelo dobio kultni književnik Mirko Kovač. Više