Uz blagoslov vinove loze u vinogradu održavaju se i misna slavlja u sklopu kojih se blagoslovi loza. Tako će u kukinjskoj crkvi misu slaviti vlč. István Horváth. Kaže se : ako na Vincetu (22. siječanj) kaplje s krova, bit će puno vina 

Pravi vinogradari i vinari ovih dana gledaju u nebo hoće li biti na spomendan sv. Vinka kiše, da bi nešto kapalo s krova, inače ode ovogodišnja berba. Otvaraju se dakle podrumi, obavlja se probno rezanje vinove loze, rade to gazde ponaosob ili organizirano. Zalijeva se trs vinom, vješaju se na lozu kuleni, švargle, kobasice da bi grozdovi, koji još doduše spavaju zimski san, imali na što ugledati!
Uz aktivno sudjelovanje mjesnog župnika, ili spontano, moli se, pjeva da bi se „izmolio“Božji blagoslov. Uz blagoslov vinove loze u vinogradu održavaju se i misna slavlja u sklopu kojih se blagoslovi loza. Tako će u kukinjskoj crkvi u subotu, s početkom u 16.00 sati, misu slaviti vlč. István Horváth. Kaže se: ako na Vincetu (22. siječanj) kaplje s krova, bit će puno vina!

Vinski sveci