Ranko Vilović novi je veleposlanik Republike Hrvatske u Berlinu, a nasljednik gk Ante Cicvarića u Stuttgartu bit će Slavko Novokmet, dosadašnji generalni konzul u Hamburgu

Ranko Vilović novi je veleposlanik Republike Hrvatske u Berlinu. Službeno je dužnost preuzeo 1. rujna 2013. Sadašnji hrvatski veleposlanik u Njemačkoj dr. Miro Kovač, vratio se u Hrvatsku, i to u Ministarstvo vanjskih poslova, javlja CroExpress.
Kao što je Crodnevnik najavio još početkom lipnja, Ranko Vilović preuzima dužnost u Berlinu, a prije dolaska u Njemačku obnašao je dužnost voditelja hrvatske misije pri UN-u u New Yorku. Vilović je karijerni diplomat bez mrlje u profesionalnoj karijeri, koju je započeo u hrvatskom veleposlanstvu u Švicarskoj. Vilović izvanredno vlada “gradivom” multilaterale“, vrlo je pouzdan i profesionalan.
Slavko Novokmet dolazi u Stuttgart. Ovoga ljeta došlo je do smjene čelnih mjesta i u drugim diplomatsko-konzularnim predstavništvima u Njemačkoj: Stuttgartu, Düsseldorfu i Hamburgu. Kako doznaje Crodnevnik, nasljednik gk Ante Cicvarića u Stuttgartu bit će Slavko Novokmet, dosadašnji generalni konzul u Hamburgu. Ostala imenovanja, prema neslužbenim informacijama, trebala bi biti poznata javnosti početkom listopada. (www.crodnevnik.de)