Predstavljen je izbor Šerbuovih slika iz svih razdoblja njegovog plodnog i višedesetljetnog stvaralaštva, . kao i Nagrada koju je Sveučilište u Mostaru dodijelilo monografiji “Viktor Šerbu: fovistički lirik dubrovačkog kolorizma” kao najboljem znanstvenom djelu u proteklih pet godina

Hrvatska matica iseljenika organizirala je izložbu i druženje s dubrovačkim akademskim slikarom Viktorom Šerbuom u svojim prostorima u ulici Petilovrijenci 7 u Gradu u utorak, 14. lipnja 2016. u podne.
Predstavljen je izbor Šerbuovih slika iz svih razdoblja njegovog plodnog i višedesetljetnog stvaralaštva. Predstavljena je i Nagrada koju je Sveučilište u Mostaru dodijelilo monografiji “Viktor Šerbu: fovistički lirik dubrovačkog kolorizma” kao najboljem znanstvenom djelu u proteklih pet godina.
Opus Viktora Šerbua predstavili su recenzent monografije dr. sc. Vinicije Lupis i autor monografije povjesničar umjetnosti Marin Ivanović. Okupljenima se obratio i dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić.
Viktor Šerbu rođen je u Dubrovniku 1938. godine gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. Prve likovne poduke dobio je od Koste Strajnića. Diplomirao je 1963. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Otona Postružnika. Od 1965. do 1969. boravio u Engleskoj i Francuskoj na stručnom usavršavanju. Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Veći dio radnog vijeka proveo je kao profesor likovnog odgoja u osnovnoj školi. Izlagao je na brojnim skupnim i samostalnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Za svoj rad dobio je nekoliko nagrada i priznanja. Uvršten je u Hrvatsku likovnu enciklopediju, o njegovom su radu snimljene dvije dokumentarne emisije i napisana monografija. Živi i radi u Dubrovniku.
(dubrovacki.hr)

Pogledajte fotogaleriju