U Plavni će biti predstavljena monografija Hrvatsko kulturno-umjetničko prosvjetno društvo ‘Matoš’ (2008.-2013.) izdana u povodu pete obljetnice društva. Program će pratiti izložba posvećena Antunu Gustavu Matošu

U organizaciji Hrvatskog kulturno-umjetničkog prosvjetnog društva „Matoš“, u subotu i nedjelju, 26. i 27. travnja, u Plavni će biti održani VI. Dani A. G. Matoša i dr. Josipa Andrića. Dani se priređuju duhu obilježavanja 100. obljetnice smrti A. G. Matoša i 120. obljetnice rođenja dr. Josipa Andrića.
U subotu, 26. travnja, s početkom u 9,00 sati bit će otvorena Likovna kolonija Plavna. U 18,00 sati bit će služena sv. misa u župnoj crkvi Sv. Jakova u Plavni, a u 19,00 sati u predvorju mjesne Osnovne škole „I. L. Ribar“ počinje kulturno-umjetnička priredba u okviru koje će biti izveden program posvećen sjećanju na Matoša u izvedbi domaćina te program „Matošu u čast“ koji će izvesti gosti iz Subotice.
Ujedno će biti predstavljena monografija Hrvatsko kulturno-umjetničko prosvjetno društvo ‘Matoš’ (2008.-2013.) izdana u povodu pete obljetnice društva. Predviđena je zajednička večera sudionika manifestacije i gostiju.
U nedjelju, 27. travnja, nakon svete mise u župnoj crkvi Sv. Jakova u Plavni koja počinje u 9,30 sati, u prostorijama mjesnog Vatrogasnog doma bit će upriličena dječja radionica. Početak je u 11,00 sati. U podne na istome mjestu bit će otvorena izložba radova s likovne kolonije, uz nastup Tamburaškog orkestra HKD „Šid“ iz Šida. Potom slijedi zajednički ručak i zatvaranje manifestacije.
Program u Plavni pratit će izložba posvećena Antunu Gustavu Matošu koja će biti otvorena u subotu, nakon sv. mise, a bit će izloženi eksponati iz privatne zbirke Ljudevita Vujkovića Lamića.
(ZKVH)