Voditeljica Adrije i tamburaškog sastava Zlatni zvuci Tanja Maleš-Krznar ukratko je predstavila narodne ličke nošnje koje su folkloraši i tamburaši nosili tu večer. Otpjevali su nekoliko pjesama iz svih krajeva domovine te otplesali ličko kolo

U subotu, 16. travnja u Dortmundu je u organizaciji Matice hrvatske za Ruhr držana tradicionalna Večer hrvatske pjesme. I ovaj put je oduševila. Ove godine je ondje bila folklornu grupu Adria iz Duisburga, te tamburaški sastav Zlatni zvuci.
Na početku večeri, potpredsjednica Matice Jadranka Gradac predstavila je i pozdravila goste iz Duisburga te skrenula pažnju na izložbu knjiga raznih hrvatskih autora. Među predstavljenim knjigama bile su i one hrvatskih branitelja iz Vukovara Damira Markuš – Kutina,“58” HOS u obrani Vukovara i Bogdanovaca” i Damira Plavšića “Ne plači, moj dobri anđele”, koji su nedavno gostovali u gradovima Sjeverne Rajne i Vestfalije.
Voditeljica Adrije i tamburaškog sastava Zlatni zvuci Tanja Maleš-Krznar ukratko je predstavila narodne ličke nošnje koje su folkloraši i tamburaši nosili tu večer. Otpjevali su nekoliko pjesama iz svih krajeva domovine te otplesali ličko kolo.
Već tradicionalno, za klavirom je bio prof. Branko Baf, kojega je publika pratila pjesmom.
Jadranka Gradec je na kraju programa uručila prigodne darove prof. Bafu i grupi Adria te najavila iduću Večer hrvatske pjesme koja će se održati na jesen ove godine.

Fotogalerija