Odlikovanje za doprinos razvoju kulturnih odnosa Francuske i Hrvatske dodjeljuje Ministarstvo kulture i komunikacije Republike Francuske, a Vesni Kusin odličje je uručila veleposlanica Corinne Meunier

Zamjenici zagrebačkog gradonačelnika Vesni Kusin jučer je u Francuskome veleposlanstvu uručeno visoko francusko odličje Viteza reda umjetnosti i književnosti, priopćeno je u ponedjeljak iz zagrebačke Gradske uprave.

Odlikovanje za doprinos razvoju kulturnih odnosa Francuske i Hrvatske dodjeljuje Ministarstvo kulture i komunikacije Republike Francuske, a Vesni Kusin odličje je uručila veleposlanica Corinne Meunier.

“Sve što sam dosad radila na promicanju francuske kulture i umjetnosti u Hrvatskoj radila sam čista srca, iz uvjerenja da je to dobro i da to treba činiti. Takvu sam kulturnu politiku vodila i kao ravnateljica Galerije Klovićevi dvori, a na isti način sam nastavila raditi i na funkciji zamjenice gradonačelnika”, rekla je Vesna Kusin.

Napomenula je i da za svoj rad u promicanju francuske kulture u Hrvatskoj nije očekivala nagradu.

“Radila sam to iz osobne sklonosti i iznimne ljubavi prema francuskoj umjetnosti. I upravo zato me ovo priznanje – odlikovanje Viteza reda umjetnosti i književnosti neizmjerno raduje”, istaknula je Kusin.
(Hina)