Prisutne je pozdravio predsjednik “Brođana” Ivan Bitunjac a program je vodila urednica Hrvatskog glasa Berlin Sonja Breljak. Gosti iz domovine su donijeli zvuke Posavine, vokali braća Vidović, violina Perica Opačak i šargija, Mario Anušić. Posavljake je rasplesao berlinski Tomi band

Organizator trinaeste po redu zabave naslova “Veseli se Posavino“, Zavičajni klub “Brođani”, bijaše iznenađen bijaše iznenađen brojem gostiju koji su pristizali i duboko u noć i to nakon što su. već danima prije zabave, sve ulaznice bile rasprodane. Pristiglo je, prema slobodnoj procjeni, oko 400 gostiju.
Goste je pozdravio predsjednik “Brođana” Ivan Bitunjac a program je vodila urednica Hrvatskog glasa Berlin, i autorica ovih redaka, Sonja Breljak.
“Brođani” su imali puno posla ali su ga odradili izvrsno. Glazbeni gosti su osvjetlali obraz. Gosti iz domovine koji su donijeli zvuke Posavine, vokali braća Vidović, Željko i Stjepan, violina Perica Opačak i šargija, Mario Anušić, u potpunosti su odradili svoj dio posla na oduševljenje posjetitelja koji se nisu dali s plesnog podija. Dijelove zabave u kojima nisu svirali glazbenici iz Hrvatske, ispunio je berlinski Tomi band.
Zabava je potrajala do zore, neumorni Posavljaci plesali su cijelo vrijeme, zabavili se svi potom uz tradicionalnu tombolu, družili, razgovarali …
Sljedeća zabava Zavičajnog kluba “Brođani” je 11. listopada 2014. Tada će na zabavi pod motom “Slavonijo, u srcu te nosim” nastupiti Tamburaški sastav “Zdenac” iz Slavonskog Broda. Sudeći prema zanimanju za netom prošlu zabavu, već se možete pobrinuti za ulaznicu ove u listopadu.

Pogledajte fotografije