Liječnici, počasnoj konzulici RH u Italiji i predsjednici Udruge Hrvatska kuća u Padovi, hrvatske braniteljske udruge dodijelile su priznanje “Veliko zlatno srce”

Dr. Neli Sršen, liječnici, počasnoj konzulici RH u Italiji i predsjednici Udruge Hrvatska kuća u Padovi, hrvatske braniteljske udruge dodijelile su priznanje “Veliko zlatno srce”
„Priznanje će hrvatski branitelji uručiti ovoj iznimnoj ženi, prije svega, zbog njezinog angažmana oko niza vrlo uspješnih humanitarnih akcija, zbog pomaganja hrvatskim braniteljima te angažmana oko promicanja vrijednosti slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države“, priopćeno je iz Udruge branitelja Zagrebački velesajam i Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91., koje priznanje doktorici Sršen dodjeljuju u suradnji s drugim udrugama proizašlim iz Domovinskoga rata.
„Dr. Neli Sršen mnogi su zahvalni što im je svojim radom u jednoj od najpoznatijih talijanskih bolnica u Padovi spasila živote, a riječ je bila o najtežim bolesnicima iz Hrvatske, ali ne samo onima iz naše zemlje. Na taj način branitelji žele odati priznanje i svim zdravstvenim djelatnicima i podsjetiti na njihovu ulogu u vrijeme i nakon Domovinskoga rata“, dodaje se.
Priznanje će dr. Sršen uskoro biti svečano uručeno u Zagrebu, navode Željko Baća, predsjednik UBDRZV i Mladen Pavković, predsjednik UHBDR91. (HINA/laudato.hr)