Organizator 4. Hrvatskih svjetskih igara su Hrvatski svjetski kongres i Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Igre će se održati od 18. do 22. srpnja 2017. u Zagrebu pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske

Zvonko Milas, predstojnik Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske sastao se 23. svibnja s Vinkom Sabljom, glavnim tajnikom Hrvatskog svjetskog kongresa i koordinatorom 4. Hrvatskih svjetskih igara.
Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjim aktivnostima vezanim uz organizaciju 4. Hrvatskih svjetskih igara – amaterskog sportskog natjecanja na kojemu sudjeluju Hrvati i njihovi potomci iz cijelog svijeta, a koje će se održati od 18. do 22. srpnja 2017. u Zagrebu.
Organizator 4. Hrvatskih svjetskih igara su Hrvatski svjetski kongres i Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Igre će se održati pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.
Podsjećamo, 3. Hrvatske svjetske igre održane su u Zagrebu 2014. godine. Okupile su 750 sudionika, iz 25 zemalja svijeta i s 5 kontinenata, koji su se natjecali u 16 sportskih disciplina.
(www.hrvatiizvanrh.hr)