Povelja zahvalnosti predsjednice RH veliko je priznanje i nagrada za cjelokupni rad i doprinos boljitku hrvatskog nacionalnog i kulturnog identiteta

U Velikoj dvorani Matice hrvatske u Zagrebu 15. prosinca upriličen je Božićni susret Matice hrvatske 2017. na kojemu su, među ostalim, uručene povelje zahvalnosti predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović preminulim zaslužnim članovima ove značajne hrvatske kulturne institucije. Među dvadesetak laureata bio je i znameniti hrvatski jezikoslovac i kulturni povjesničar, dopisni član HAZU, bački Hrvat Ante Sekulić.
Pozdravljajući prisutne, predsjednik MH akademik Stjepan Damjanović naglasio je doprinos preminulih zaslužnih članova Matice i nemjerljivi trag koji su ostavili tijekom svog života. Povelja zahvalnosti predsjednice RH veliko je priznanje i nagrada za cjelokupni rad i doprinos boljitku hrvatskog nacionalnog i kulturnog identiteta.
U ime pokojnoga oca priznanje za njegov dugogodišnji rad na proučavanju etničke, kulturne, književne i jezične povijesti bačkih Hrvata primio je njegov sin Ante Sekulić.
Među brojnom publikom bio je i doajen bačkih Hrvata u Zagrebu, publicist i umirovljeni diplomat Naco Zelić.
(Hrvatska riječ)