Finalna večer Večernjakova izbora održat će se 8. ožujka u Kongresnom centru Kurhaus u Bad Homburgu kod Frankfurta/a.M. u Njemačkoj. Na proglašenje najboljih među nominiranima dolaze popularni sportaši, pjevači, glazbenici, manekeni, političari i gospodarstvenici iz domovine i iseljeništva

Kao svake godine i ove godine se održava Večernjakova domovnica, izbor najpopularnijih Hrvata iz iseljeništva u kategorijama sporta, glazbe, glume i spektakla za nagradu “Večernjakova domovnica 2014.”
Finalna večer Večernjakova izbora održat će se u subotu, 8. ožujka 2014. u Kongresnom centru Kurhaus u Bad Homburgu kod Frankfurta/a.M. u Njemačkoj.
Na proglašenje najboljih među nominiranima dolaze popularni sportaši, pjevači, glazbenici, manekeni, političari i gospodarstvenici iz domovine i iseljeništva. U isto vrijeme kreće i donatorska akcija grada Bad Homburg za Zakladu “Hrvatska bez mina” i za večer prije Domovnice najavljen je dobrotvorni koncert za pomoć Zakladi. Na donatorskom koncertu 7. ožujka nastupit će Dubrovački simfonijski orkestar sa sopranisticom Marijom Vidović iz Stuttgarta i pod dirigentskom palicom Tomislava Fačinija.
Čitatelji portala iz Švicarske www.croatia.ch imat će i ove godine prigodu glasovati. Među nominiranima je i 6 kandidata iz Švicarske; četiri Hrvatice, jedan Hrvat i jedan hrvatski nogometni klub iz Švicarske.
Nominirani kandidati za Večernjakovu domovnicu 2014.
U kategoriji sporta nominirana je Kristina Šundov, nogometašica, MSV Duisburg, članica hrvatske ženske nogometne reprezentacije, nogometaš Petar Pušić (15), , GC Zürich, član švicarske nogometne reprezentacije U15 i HNK Croatia Solothurn. U kategoriji glazba nominirana je pjevačica Bernarda Brunović, a u showbizzu model i pjevačica Dragica Lovrić i manekenka Valerija Šestić.