U Subotici će, uz Reljin igrani film za djecu, biti prikazani dokumentarci Ive Škrabala i Branka Ivande , te igrani filmovi Branka Ištvančića i Branka Marjanovića

Organizatori pozivaju na projekciju dugometražnoga igranog filma za djecu „Vlak u snijegu“ redatelja Mate Relje (Hrvatska, 1976.), u okviru programa „Večer hrvatskoga filma“ i Dana Balinta Vujkova, u subotu, 8. listopada u Art kinu „Aleksandar Lifka“, Trg žrtava fašizma 5 u Subotici, s početkom u 10 sati.

U Subotici, u nedjelju, 9. listopada u Art kinu „Aleksandar Lifka“, Trg žrtava fašizma 5, na programu su dokumentarni filmovi SLAMARKE DIVOJKE (red. Ivo Škrabalo, 15’19’’, 1970.) u 18,00 sati, POEZIJA I REVOLUCIJA (red. Branko Ivanda, 60’, 2000.) u 20,00 sati, igrani filmovi NO MAN’S LAND (red. Branko Ištvančić, 15’, 2015.) i CIGULI MIGULI (red. Branko Marjanović, 104’, 1952.)

Organizatori Večeri su Umjetnička organizacija Noć hrvatskog filma i novih medija iz Zagreba i Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata, u suradnji s Art kinom „Lifka“ u Subotici. Program je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Ulaz na projekcije je slobodan.
(www.facebook.com)