Na inicijativu HKD “Napredak” i u suradnji s Institutom za slavistiku Sveučilišta Hamburg održana je po prvi put Večer poezije na hrvatskom jeziku

Na inicijativu Hrvatskog kulturnog društva “Napredak” – podružnica Hamburg, i u suradnji s Institutom za slavistiku Sveučilišta Hamburg održana je po prvi put Večer poezije na hrvatskom jeziku. Zainteresiranim posjetiteljima riječi dobrodošlice uputila je Kaja Brkić, voditeljica programa i članica Društva, zahvalivši se pritom posebno prof. dr. Robertu Hodelu, predstojniku Katedre za slavistiku i dr. Seadu Porobiću, docentu na Katedri za slavistiku, na njihovom angažmanu i što su omogućili da se održi pjesnička večer hrvatskih književnika u prostorijama Instituta.
Riječi zahvale upućene su i počasnom gostu konzulu RH u Hamburgu Stanku Lipnjaku.. Nakon pozdravnih riječi prof. dr. Hodela Brkić je najavila nastup duštva pjesnika “Lijepa riječ”.
Hrvatski autori Adriana Arps, Ante Perkušić, Ivan Turkalj, časna sestra Jasna Matić, Mirjana Djedovic – Tachlinski i Zoran Vučina predstavili su svoju poeziju. Recitacije su popraćene glazbom Ivana Turkalja, a u sklopu programa nastupila je i operna pjevačica Janja Okić, čija se izvedba glazbenog odlomka iz opere Ero s onoga svijeta Jakova Gotovca posebno svidjela publici.
(Fenix magazin)