Posjetitelji su nazočili predstavljanju vjerskog časopisa, dviju knjiga, ali i izložbi „Križevi“ autora Anite Mandić i Akoša Kolara koji su putujući po naseljima i priredbama u Mađarskoj dokumentirali ondašnje običaje Hrvata

U organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica i Zaklade Zornica iz Pečuha, 7. travnja, u prostoru knjižnice održana je “Večer Hrvata iz Pečuha”, korizmeno- vjerski program u sklopu kojega su posjetitelji mogli nazočiti predstavljanju vjerskog časopisa, dviju knjiga, ali i pogledati izložbu „Križevi“ autora Anite Mandić i Akoša Kolara koji su putujući po naseljima i priredbama u Mađarskoj dokumentirali ondašnje običaje Hrvata.
Prije samog predstavljanja vjerskog časopisa „Zornica nova“, urednice Milice Klaić-Tarađije, sve nazočne, uz ravnateljicu Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica Višnju Romaj, pozdravila je i zamjenica gradonačelnika grada Virovitice Željka Grahovac. Uz časopis koji uz aktualna događanja prati i vjerskI život Hrvata u Mađarskoj, predstavljene su i dvije knjige koje opisuju vjerske običaje Hrvata u Mađarskoj „Blagdanski kalendar“ 1 i 2 publicista i etnografa Đure Frankovića. Predstavljanje knjiga dodatno je obogatio zbor August Šenoa iz Pečuha koji je brojne Virovitičane oduševio izvedbama korizmenih, ali i drugih pjesama.
(zornicanova.hu)