U vrlo lijepoj atmosferi, u plesu i pjesmi, 29. travnja organizirana je i ostvarena druga po redu Večer Hrvata Bosne i Hercegovine u Hrvatskoj kulturno-umjetničkoj i sportskoj zajednici Berlin.

S par pozdravnih riječi posjetiteljima su se obratili: predsjednica i dopredsjednik Hrvatske zajednice, Mira Kiš i Ivan Vidović. A sve je pozdravio i značenje poštivanja i njegovanja svojih korijena istaknuo i Ante Cicvarić, opunomoćeni ministar u Veleposlanstvu RH u Njemačkoj koji je ovoj večeri nazočio zajedno s Ivanom Karanušić, prvom tajnicom Veleposlanstva.

Ante Cicvarić je, između ostalog, rekao i kako je u Berlinu preko 20 tisuća Hrvata te da trebaju i oni koji nisu tu, čuti i saznati za mogućnost okupljanja i njegovanja svojih korijena, identiteta i kulture u Hrvatskoj zajednici u Karl-Marx-Strasse u Berlinu.

Kroz program večeri vodila je Sonja Breljak, urednica portala Hrvatski glas Berlin.

Tradicionalne pjesme iz Bosne i Hercegovine, „Djevojka je zelen bor sadila“ i „Bosa Mara Bosnu pregazila“ zapjevala je Mješovita pjevačka skupina (članovi iz Bugojna i Jajca) a Veliki folklor Hrvatske zajednice koji vodi Ankica Prskalo, izvrsno je zaplesao plesove („Žegarasto kolo“ i „Sirotica“) iz Bosne i Hercegovine.

U ovoj Večeri Hrvata Bosne i Hercegovine posjetitelje su do kasno u noć, glazbeno zabavljali Tomi i Dražen.

Sljedeća zabava u Hrvatskoj zajednici je Slavonska večer, u subotu, 13.05.2017. Goste će zabavljati Tamburaški sastav „Zlatni vezovi“ iz Reutlingena kod Stuttgarta.

Fotogalerija