Nazočnima u velikoj dvorani Doma kulture Dubravka u Bratislavi obratili su se veleposlanik Jakša Muljačić, savjetnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Milan Bošnjak, predsjednik Hrvatskoga kulturnoga saveza Radoslav Janković i načelnik gradske četvrti Bratislava-Dubravka Martin Zatovič 

Hrvatski kulturni savez u Slovačkoj Republici i Mjesni odbor Bratislava-Dubravka pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Republike Hrvatske su 11. studenog u organizirali Večer folklora Hrvata u Slovačkoj. Priredba je održana kao dio aktivnosti u sklopu programa ‘Kultura nacionalnih manjina 2016’ uz financijsku potporu Ureda Vlade Slovačke Republike.

Punoj dvorani gostiju obratili su se veleposlanik Jakša Muljačić i savjetnik s posebnim položajem za pitanja hrvatske nacionalne manjine u inozemstvu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Milan Bošnjak, predsjednik Hrvatskoga kulturnoga saveza Radoslav Janković i načelnik gradske četvrti Bratislava-Dubravka Martin Zatovič.

Potvrdivši vrlo dobre hrvatsko-slovačke odnose, govornici su istaknuli angažman po pitanju promocije kulture hrvatske manjine u Slovačkoj Republici. Prigodni govor o naseljavanju i doprinosu Hrvata razvoju ovih prostora održao je povjesničar Jozef Klačka. U bogatom kulturno-umjetničkom programu nastupile su folklorne skupine i pjevački ansambli iz Devinske Nove Vesi, Jarovca i Čunova.
(sk.mvep.hr)

Doznajte više