Uz predsjednicu Republike, tradicionalnoj predbožićnoj večeri UBH Prsten nazočili su i hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović, ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić, saborski zastupnik i izaslanik predsjednika Vlade RH Drago Prgomet, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas, državna tajnica MVPEI-a Zdravka Bušić, veleposlanica BiH u RH Renata Paškalj, bivši predsjednik RH Ivo Josipović, kao i brojni drugi uzvanici i gosti iz Hrvatske i BiH te Austrije i Njemačke

Oko 400 gostiju i uzvanika okupilo se u subotu, 3. prosinca, u zagrebačkom hotelu Sheraton na 11. Večeri članova i prijatelja Udruge bosanskih Hrvata Prsten, održanoj pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović i u njezinoj nazočnosti.

Uz predsjednicu Republike, tradicionalnoj predbožićnoj večeri UBH Prsten nazočili su i hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović, ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić, saborski zastupnik Drago Prgomet, koji je ujedno bio izaslanik predsjednika Vlade RH, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas, državna tajnica MVPEI-a Zdravka Bušić, veleposlanica BiH u RH Renata Paškalj te bivši predsjednik RH Ivo Josipović, kao i brojni drugi uzvanici i gosti iz Hrvatske i BiH te Austrije i Njemačke.

U ime domaćina članove i prijatelje UBH Prsten pozdravio je predsjednik Udruge Mijo Marić te je pritom podsjetio na ulogu Prstena, udruge koja broji oko 3000 članova i oko 300 pravnih osoba.

Tom prigodom uručeni su ugovori novim stipendistima Zaklade Prsten, a u ime njih desetero zahvalio je student Edo Pleše, izrazivši nadu da će opravdati ukazano im povjerenje. Zaklada Prsten je do sada s oko 3 milijuna kuna stipendirala 94 studenta i učenika, a jedna od aktualnih stipendistica, Klara Barišić, bila je moderatorica večeri.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupili su KUD Prsten iz Varaždina i Osijeka te mladi plesni par iz plesne škole „Habanera“, a za dobru zabavu pobrinuli su se band Lira i „najljepši glas Hrvatske“ Ruža Janjiš, pobjednica druge sezone pjevačkog showa „The Voice“.