Društvo velikoborištofske mladeži Barani na Uskrs je pozvalo na tradicionalni vazmeni tanac. Nastupile su tri grupe, i to gradišćanskohrvatska grupa Pinkica, tamburaški sastav Mejaši iz Hrvatske kao i rock grupa S.A.R.S. iz Srbije 

Društvo velikoborištofske mladeži Barani na Uskrs je pozvalo na tradicionalni vazmeni tanac. Nastupile su tri grupe, i to gradišćanskohrvatska grupa Pinkica, tamburaški sastav Mejaši iz Hrvatske kao i rock grupa S.A.R.S. iz Srbije. Tijekom godina ova se priredba razvila u veliku manifestaciju.
Počeci sežu u 2002. godinu, kada se društvo osnovalo, kaže predsjednica Ana Zvonarić. Namjeravali su napraviti priredbu kojom mogu povući čim više ljudi. Tako se rodila ideja za vazmeni tanac. Uz jedan domaći bend uvijek nastupa zvijezda iz Hrvatske, tako na primjer Vlado Kalember, Danijela, Gazde ili Prljavo kazalište.
Ove godine su se odlučili za tri grupe. Tamburaški sastav Mejaši je uglavnom poznat po pjesmi „Zorica“, a rock band S.A.R.S. još nikada nije nastupao pred Gradišćanskim Hrvatima, kazala je Zvonarić.
Ovu veliku priredbu Financiraju sponzori iz sela, ali mladi i sami pino rade, veli Ana Zvonarić. Nova predsjednica Ana Zvonarić najper želi najprije prirediti i skupni izlet članova, a ima ih oko 45.
(Hrvatska redakcija ORF-a)