Na svečanosti u Gradskoj vijećnici orden je Raymondu Rojniku uručio francuski veleposlanik u našoj zemlji Philippe Meunier, koji je pritom osobito istaknuo Rojnikove zasluge za organizaciju 45. Varaždinskih baroknih večeri, kada je zemlja partner bila Francuska

Pred tridesetak dužnosnika i zvanica, varaždinskom uglednom kulturnom djelatniku, ravnatelju varaždinskog Koncertnog ureda Raymondu Rojniku 14. veljače uručeno je visoko odličje Viteza reda Umjetnosti i književnosti.

Na svečanosti u Gradskoj vijećnici orden je uručio francuski veleposlanik u našoj zemlji Philippe Meunier, koji je pritom osobito istaknuo Rojnikove zasluge za organizaciju 45. Varaždinskih baroknih večeri, kada je zemlja partner bila Francuska.

– Najbolji naši umjetnici i sastavi bili su tada u Varaždinu i cijeli je događaj tada bio iznimno dobro organiziran i popraćen od publike i medija. – istaknuo je u svom obrazloženju dodjele ordena francuski veleposlanik.

Naš se Raymond tom prilikom zahvalio, osobito zbog činjenice da orden dolazi iz zemlje koja je odigrala iznimnu ulogu u povijesti glazbe – uključujući i barok – kao i u povijesti cijele kulture, od književnosti do mode. Naš se grad može podičiti i s činjenicom da sada imamo čak dvoje nositelja ovog visokog ordena – osim Rojnika, tu je i muzikologinja Zdenka Weber koja je također prisustvovala svečanosti.
(evarazdin.hr)