Varaždinski tamburaški orkestar bio je glavni gost na festivalu tradicionalne glazbe „Musikenfete“. Izveli su i četiri koncerta u nekoliko susjednih gradova

Varaždinski tamburaški orkestar bio je glavni gost na festivalu tradicionalne glazbe „Musikenfete“ koji se od 1997. održava u gradiću Mointoire-sur-Loir, departman Loir-et-Cher, južno od Pariza.
Tamburaši su od 10. do 13. svibnja izveli četiri koncerta u nekoliko susjednih gradova a središnji koncert održan je u Montoireu 12. svibnja.
Riječ je o skupini vrlo mladih tamburaša, 16-19 godina, koji su pod ravnanjem Tibora Bana izveli niz zagorskih skladbi ali isto tako pjesama iz drugih krajeva Hrvatske te nekoliko popularnih francuskih pjesama.
Svi su koncerti bilo vrlo dobro posjećeni a publika je oduševljeno pozdravila mlade tamburaše koji su morali odsvirati niz dodatnih pjesama. Na poziv organizatora veleposlanik Filip Vučak bio je na središnjem koncertu te se kratko obratio publici. S njim u društvu bio je i prvi francuski veleposlanik u Hrvatskoj Georges-Marie Chenu. (fr.mvep.hr)