Internetsko izdanje jednog od najpoznatijih svjetskih časopisa objavio je prilično laskavi tekst, gotovo pa hvalospjev, o hrvatskoj obali koja je, prema dojmu autorice teksta, odredište koje se mora posjetiti ovog i svakog idućeg ljeta

U ovom članku ugledna novinarka Victoria Mather istaknula je kako se hrvatska obala posljednjih godina prometnula u glamurozno odredište istočne Europe te kako je riječ o mjestu kojeg bi ovog ljeta trebao svatko posjetiti.
Naša se obala spomenutu novinarku toliko dojmila da se usudila istaknuti kako bi F. Scott Fitzgerald, koji je pomogao u popularizaciji francuske rivijere, da je danas živ, ljetovao upravo na Jadranu.
‘Slavni pisac F. Scott Fitzgerald trebao je živjeti u sadašnjosti jer da je sada živ, bez ikakve sumnje ljetovao bi u Hrvatskoj. To je zemlja s tisuću otoka i kilometrima obale prepune malih uvala na kristalnom Jadranskom moru. Osim plivanja, glavna privlačnost leži u obiteljskim restoranima gdje morski plodovi stižu ravno na tanjur s ribarskog broda’, piše Mather.
‘Ovom prilikom napomenula bih i kako bi idealno bilo da obalom prokrstarite na jahti s kojom možete obilaziti predivne otoke. Jahtom ćete moći otploviti do Visa, otoka s najčarobnijom prirodnom lukom odakle je Tito vodio svoj pokret otpora iz špilje. Potom možete otploviti i na Hvar, otok kojim se širi miris lavande’, napisala je Victoria i tako nam priuštila još jednu besplatnu reklamu.
(Večernji list)