Govor na temu ”Mediji, književnost i položaj hrvatskih žena u Njemačkoj” održat će novinarka Večernjeg lista, urednica mjesečnika za Hrvate u iseljeništvu Fenix Magazin i spisateljica Marijana Dokoza

Croatian Women’s Network/Mreža hrvatskih žena sa sjedištem u Torontu već drugu godinu organizira međunarodnu konferenciju “Napredak žena, napredak ekonomije. Ostvari potencijal!”. Ovogodišnja se 8. ožujka održava u hotelu Sheraton u Zagrebu pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Tim povodom Mreža dodjeljuje prestižne nagrade “Utjecajne hrvatske žene” i “Buduće liderice” Hrvaticama i ženama hrvatskoga podrijetla iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Italije, Belgije, Austrije, Njemačke, Sjedinjenih Američkih Država i Južne Amerike.

Prvi put Mreža hrvatskih žena dodjeljuje počasnu nagradu ”Friends of Croatia” dr. Esther Gitman zbog iznimnih zasluga u promicanju istine o životu i djelovanju blaženog kardinala Alojzija Stepinca.

Na konferenciji će se održati niz predavanja i panela o položaju i utjecaju žena u Hrvatskoj i svijetu u politici, poduzetništvu, menadžmentu, znanosti, kulturi i humanitarnom radu.

Govor na temu ”Mediji, književnost i položaj hrvatskih žena u Njemačkoj” održat će novinarka Večernjeg lista, urednica mjesečnika za Hrvate u iseljeništvu Fenix Magazin i spisateljica Marijana Dokoza, autorica romana ”Grijesi” koji je izazvao veliku pozornost kritike i čitatelja. Dokoza će govoriti o počecima mjesečnika Fenix Magazin.

Mreža hrvatskih žena osnovana je prije dvije godine u Torontu i danas broji više od četiri stotine članova diljem svijeta. Platforma povezuje ugledne Hrvatice u domovini i inozemstvu.

Listu dobitnica nagrada možete pogledate na linku croatianwomensnetwork.org
(Fenix Magazin)

Više