Na prijamu za dobitnice nagrada i organizatore, koji je pratila dokumentaristička izložba Matičinih projekata, dobrodošlicu gošćama uputila je Mirjana Piskulić i ravnatelj Matice Marin Knezović. Prijamu je nazočila i Nives Antoljak, članica žirija uime HMI za dodjelu nagrada Mreže

Mreža hrvatskih žena sa sjedištem u Torontu održala je konferenciju “Napredak žena. Napredak ekonomije. Ostvari potencijal” te dodijelila nagrade Utjecajne hrvatske žene i Buduće liderice, 8. ožujka u Hotelu Sheraton u Zagrebu. Dobitnice Nagrade Utjecajne hrvatske žene/ Croatian Women of Influence Award su žene hrvatskoga podrijetla iz Australije, Kanade, Hrvatske, Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Ujedinjenog Kraljevstva, a Nagrade Buduće liderice/Future Leaders Award iz Hrvatske i Kanade. Listu dobitnica pogledajte ovdje.
U Hrvatskoj matici iseljenika se 9. ožujka tim povodom održao prijam za dobitnice nagrada i organizatore, a pratila ga je dokumentaristička izložba Matičinih projekata. Dobrodošlicu gošćama uputila je Mirjana Piskulić i ravnatelj Matice Marin Knezović. Prijamu je nazočila i Nives Antoljak, članica žirija uime HMI za dodjelu nagrada Mreže. Gošće i domaćini iz Matice potom su otišli na otvaranje izložbe u Gornju Stubicu. U Galeriji dvorca Oršić, u organizaciji HMI i Muzeja seljačkih buna, u večernjim satima otvorena je „Retrospektiva“, izložba kanadske slikarice hrvatskoga podrijetla Karen Oremuš, također dobitnice priznanja. (dšš)

Fotografije: Snježana Radoš