U Mostaru je otvoren i ured Sjedišta, a u vodstvu ovog odjela HSK okupilo se desetak poznatih javnih radnika, od pravnika do novinara. Koordinator mu je fra Miljenko Mića Stojić, a glasnogovornik Blago Vugoja. Središte se financira prilozima dobrotvora

Nakon priprema, izbora uglednih dužnosnika i članova, u četvrtak 16. svibnja 2013. i formalno je u domovini utemeljen odjel HSK registriran kao SREDIŠTE HSK ZA ISTRAŽIVANJE KOMUNISTIČKIH ZLOČINA NAD HRVATIMA.
U Mostaru je otvoren i ured Sjedišta, a u vodstvu ovog odjela HSK okupilo se desetak poznatih javnih radnika, od pravnika do novinara. Koordinator mu je jedan od vodećih djelatnika na ovom, književnom i crkvenom području u HR i BiH, fra Miljenko Mića Stojić, a glasnogovornik medijski čovjek Blago Vugoja. Središte se financira prilozima dobrotvora.

Adresa :
SREDIŠTE HSK ZA ISTRAŽIVANJE KOMUNISTICKIH ZLOČINA NAD HRVATIMA
Hrvatski dom Kosaca
Trg hrvatskih velikana b. b.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel.: 00387 36 333-280
E-adresa: hsk.mostar@gmail.com

Široj javnosti ovaj odjel HSK predstavit će njegov koordinator Stojić na sastanku SO HSK sada u srpnju u Zagrebu, a o problematici će govoriti i na najavljenom Okruglom stolu tom prigodom. (HSK)