Promoviran je CD s crkvenim popijevkama nekadašnjeg obnovitelja tekijske crkve, plodnog književnika, povjesničara i skladatelja, Ilije Okrugića Srijemca (1827.-1897.). Riječ je o gotovo svim do sada poznatim Okrugićevim božićnim, svetootajstvenim i marijansko-tekijskim popijevkama za koje su harmonizaciju, predigre, međuigre i zaigre na orguljama napisali petrovaradinski glazbenici Stanislav Preprek i Đuro Rajković

Počela je još jedna sezona bogoslužja i hodočašća u biskupijsko svetište Gospe Tekijske. U pozdravu ravnatelj svetišta vlč. Stjepan Barišić najavio je da će i ovogodišnje “Tekije” na svoj način biti posebne, te da je upravo započela treća, odnosno posljednja godina priprave za jubilej 300. obljetnice tekijskog svetišta. Koncelebriranu misu je predvodio vlč. Ivan Rajković koji studira na Papinskom lateranskom sveučilištu u Rimu. Uslijedila je promocija CD-a s crkvenim popijevkama nekadašnjeg obnovitelja tekijske crkve, plodnog književnika, povjesničara i skladatelja, Ilije Okrugića Srijemca (1827.-1897.).
U programu promocije sudjelovali su članovi dvadesetočlanog mješovitog pjevačkog zbora iz Novog Sada koji su pod ravnanjem Vesne Kesić Krsmanović, a uz orguljsku pratnju Kornelija Vizina iz Subotice, snimili u studenom prošle godine spomenute crkvene popijevke. Riječ je o gotovo svim do sada poznatim Okrugićevim božićnim, svetootajstvenim i marijansko-tekijskim popijevkama za koje su harmonizaciju, predigre, međuigre i zaigre na orguljama napisali petrovaradinski glazbenici Stanislav Preprek i Đuro Rajković. Od ukupno 21 snimljene skladbe na dva CD-a koji nosi naziv po Okrugićevoj božićnoj misi “Hajdmo, hajdmo”, prisutnima su u interpretaciji pjevačkog zbora i orgulja predstavljene božićne popijevke: “Hajdmo, hajdmo” i “Slava Bogu”, te dvije a capella popijevke: “Spomeni se” i “Oj Tekijska, Gospo sveta”. Sažeti prikaz Okrugićeva glazbena stvaralaštva dao je ravnatelj pjevačkog zbora i orguljaš subotičke katedrale Miroslav Stantić.
(IKA)