Počasnom nagradom nagrađena je glumica Ksenija Marinković za ostvarenje izvanredne ženske uloge, koju dijeli s Goricom Popović, a nagrade je preuzela veleposlanica RH Anica Djamić

‘Ustav Republike Hrvatske’ redatelja Rajka Grlića odnio je nagradu za najbolji film na 18. veljače zatvorenom sedmom izdanju Balkan New Film Festivala koji se održava u Stockholmu. Pritom je i počasnom nagradom nagrađena glumica Ksenija Marinković za ostvarenje izvanredne ženske uloge, koju dijeli s Goricom Popović. Nagrade je preuzela veleposlanica Republike Hrvatske u Kraljevini Švedskoj, Republici Litvi i Republici Latviji Anica Djamić.
‘Ustav’ je do sada primio niz priznanja – s posljednje dvije iz Stockholma, broji čak 32 nagrade, od svoje međunarodne premijere u Montrealu 2016. gdje je nagrađen Grand Prize of the Americas. Uslijedila su predstavljanja i nagrade na festivalima diljem svijeta: na Međunarodnom filmskom festivalu u Santa Barbari film je nagrađen nagradom Jeffrey C. Barbakow za najbolji međunarodni dugometražni igrani film, na European Film Festival u Lecceu dobio je nagradu za najbolji scenarij, najboljeg glumca (Nebojša Glogovac) te nagradu publike; potom na Međunarodnom filmskom festivalu u Milanu nagrađeni su glumci Ksenija Marinković i Dejan Aćimović, a na Pulskom filmskom festivalu uzeo je četiri Zlatne arene i nagradu Fedeora europske filmske kritike dok je na londonskom Raindance filmskom festivalu 2017. nagrađen kao najbolji film; najbolji scenarij (Rajko Grlić i Ante Tomić); te za najbolju glumačku izvedbu (Nebojša Glogovac).
Autorsku ekipu filma između ostalih čine scenarist Ante Tomić, koji je scenarij napisao zajedno s Rajkom Grlićem, direktor fotografije Branko Linta te montažer Andrija Zafranović. Producent je Ivan Maloča, a produkciju potpisuju Interfilm iz Zagreba, Hrvatska radiotelevizija, In Film Prag, Revolution Skopje, Sever&Sever Ljubljana i Film&Music Entertainment London. Film su sufinancirali Hrvatski audiovizualni centar, Češki filmski fond, Agencija za film Republike Makedonije i Filmski centar Slovenije, uz podršku programa Kreativna Europa – MEDIA Europske unije i europskog fonda za koprodukcije Eurimages. (HAVC)