Priredbu je ove godine po drugi put organizirala Hrvatska državna samouprava, a sudjelovalo je 12 pjevača, starosti od 15 do 23 godine. Pobijedila je Vivien Graf iz Baranje

U Petrovom Selu je 21. listopada održano natjecanje mladih hrvatskih pjevača. Sudjelovalo ih je 12 iz svih regija Mađarske, gdje žive Hrvati. Priredbu je ove godine po drugi put organizirala Hrvatska državna samouprava. Mlade pjevače, starosti od 15 do 23 godine, uživo je pratio sastav muzičara a ocijenio stručni žiri. Pobijedila je Vivien Graf iz Baranje.
Organizatori su jako zadovoljni, rekao je Andraš Handler iz Petrovoga Sela.
Prvo mjesto osvojila je Vivien Graf (Baranja), drugo Karmela Pajrić (Gradišće), treće Veronika Kapuvari (Pomurje), a posebnu nagradu za najveseliju izvedbu Posebna nagrada za najveseliju izvedbu: Benjamin Erdelji (Podravina).
Gradišćanske Hrvate su zastupale tri pjevačice, i to Laura Timar i Patricia Kelemen iz Petrovoga Sela kao i Karmela Pajrić iz Koljnofa. Karmela Pajrić je osvojila drugo mjesto.
U žiriju su bili Štef Prosenjak (direktor muzičke škole u Letenji u Zalskoj županiji), Geza Völgyi iz Koljnofa (voditelj Koljnofskih tamburaša) i Zoltan Visvari (tamburaš i ravnatelj Kulturno prosvjetnog centra Hrvata u Ugarskoj).
(Hrvatska redakcija ORF-a)