Zbor Čarobna frula, pod vodstvom dirigenta Marijana Milića, osvojio je dvije srebrne diplome u folklornoj i jazz kategoriji na međunarodnom zborskom natjecanju Golden State Choral Trophy u Montereyu (Kalifornija) 

Zbor Čarobna frula, pod vodstvom dirigenta Marijana Milića, osvojio je dvije srebrne diplome u folklornoj i jazz kategoriji na međunarodnom zborskom natjecanju Golden State Choral Trophy u Montereyu (Kalifornija).

Osim natjecanja, Čarobna frula imala je zajednički koncert s još nekoliko zborova u metodističkoj crkvi u Pacific Groveu, radionicu s vodećim američkim zborskim skladateljem Mortenom Lauridsenom, te misu i koncert za hrvatsku zajednicu u San Joséu. Posebno dirljiv bio je susret s Hrvatima okupljenim oko Hrvatske katoličke misije Marijinog uznesenja/Croatian Catholic Mission Assumption of Mary koju vodi župnik fra Drago Gverić.

Čarobna frula je pjevala za vrijeme mise, a nakon zajedničkog ručka održala je koncert duhovnih i hrvatskih domoljubnih pjesama kojim je oduševila sve prisutne. Druženje uz pjesmu nastavilo se i poslije koncerta, a najbolji dokaz kvalitete nastupa su dobiveni pozivi za nova gostovanja na zapadnoj američkoj obali, gdje živi puno hrvatskih doseljenika.
(Culturenet.hr)