Fotografija Daniela Pavlinovića odabrana je među 13 onih koje su ušle u službeni kalendar Svjetske meteorološke organizacije za 2016. godinu

Fotografija Daniela Pavlinovića iz Dubrovnika odabrana je među 13 onih koje su ušle u službeni kalendar Svjetske meteorološke organizacije za 2016. godinu
Član Crometeo tima i dubrovačkih lovaca na oluje, Daniel Pavlinović, nastavlja nizati fotografske uspjehe na svjetskoj razini. Nakon što je njegova fotografija krasila naslovnicu kalendara Svjetske meteorološke organizacije za 2015. godinu, a druga fotografija predstavljala je mjesec lipanj u istom kalendaru, Daniel će također biti zastupljen u kalendaru za 2016. godinu!
Iako je u užem izboru za 13 fotografija kalendara WMO za 2016. godinu bilo čak nekoliko fotografa iz Hrvatske, Daniel je jedini uspio proći finalni odabir.
Poruka Svjetske meteorološke organizacije Pavlinoviću je glasila: -Fotografiju “Signs” (znakovi) vidjelo je više od 215.000 ljudi za vrijeme našeg Facebook natječaja i naš ju je žiri odabrao kao jednu od 13 najljepših i najdinamičnijih fotografija natjecanja. “Signs” će se naći u printanoj verziji WMO-ova kalendara za 2016. godinu, jednog od naših najpoznatijih javnih proizvoda koji se distribuiraju meteorološkim organizacijama diljem svijeta i na godišnju UN-ovu konvenciju o klimatskim promjenama.
Spomenimo da će u kalendar WMO-a za 2016. godinu ući čak 2 fotografije poznatog slovenskog lovca na oluje i Crometeo partnera, Marka Korošeca. Ove su i ostale fotografije koje će se naći u kalendaru pogledajte u priloženoj foto galeriji.