Na repertoaru su bile pučke uskrsne popijevke, ali i skladbe poznatih domaćih i svjetskih skladatelja: ukupno 14 skladbi, 7 solističkih i 7 zborskih

U mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve održan je 2. travnja uskrsni koncert. Koncert su priredili Simfonijski orkestar Mostar i Katedralni mješoviti zbor Marija. Koncert je otvorila i okupljene pozdravila prof. Snježana Zovko, ravnateljica Simfonijskog orkestra.
Na repertoaru su bile pučke uskrsne popijevke, ali i skladbe poznatih domaćih i svjetskih skladatelja: R. Lowrya, A. Igreca, B. Antonića, Lj. Kuntarića, W. A. Mozarta, G. Caccinia i K. Wojtyle. Ukupno 14 skladbi, 7 solističkih i 7 zborskih.
U izvedbi koncerta sudjelovali su: mostarska umjetnica i dugogodišnja Napretkova stipendistica, mezzosopranistica Monija Jarak; student solo pjevanja Studija glazbene umjetnosti Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, bariton Hrvoje Merdžo; solist i pjevač Katedralnoga mješovitog zbora Marija, tenor Željko Drljo; Katedralni mješoviti zbor Marija, koji vodi profesor crkvene glazbe don Niko Luburić i Simfonijski orkestar Mostar. Izvedbom je ravnao mostarski glazbenik, skladatelj i aranžer Damir Bunoza.

Na kraju koncerta riječi zahvale, u ime organizatora koncerta, sponzorima koncerta i svim nazočnima uputio je don Niko Luburić.
Vrijedno je zabilježiti da je mostarska televizija Naša TV u cijelosti snimila koncert da bi ga idućih dana emitirala u svojim večernjim televizijskim programima.
Organizaciju koncerta pomogli su: HKD Napredak, Grad Mostar, Elektroprivreda HZ HB-e, HT Eronet, Croatia osiguranje i Alfa Therm.
(HKD Napredak)