Dvobroj lista hrvatskih katoličkih misija i zajednica od vijesti iz domovinske Crkve izdvaja onu o Tjednu solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u BiH. Tu je i opširniji tekst o regionalnim sjednicama hrvatskih pastoralnih djelatnika iz Njemačke, koje su održane u Münchenu, Nürtingenu, Hagenu, samostanu Marienrode kod Hildesheima i Darmstadtu

Iz tiska je izašao uskrsni dvobroj Žive zajednice, lista hrvatskih katoličkih misija (HKM) i zajednica (HKZ) u Njemačkoj, za ožujak i travanj. U uskrsnom dvobroju je uskrsni prilog s uskrsnom naslovnicom. Od vijesti iz opće Crkve izdvaja se ona o povijesnom susretu i zajedničkoj izjavi pape Franje i moskovskog patrijarha Kirila. Od vijesti iz domovinske Crkve izdvaja se vijest o Tjednu solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini. Tu je i opširniji tekst o regionalnim sjednicama hrvatskih pastoralnih djelatnika iz Njemačke, koje su održane u Münchenu, Nürtingenu, Hagenu, samostanu Marienrode kod Hildesheima i Darmstadtu. Predavanje o identitetu u dijaspori održao je prof. dr. Nediljko Ante Ančić iz Splita. Opširnije se govori i o seminaru za đakone i pastoralne suradnice i suradnike iz HKM i HKZ u Njemačkoj u Wiesbaden-Naurodu. Seminar su vodili prof. dr. Josip Šimunović iz Zagreba i prof. Magdalena Ferenčina iz Mannheima. U uskrsnom dvobroju je i iscrpni tekst o duhovnim vježbama za hrvatske svećenike i đakone iz Zapadne Europe, koje su održane u Bad Honnefu kod Bonna. Duhovne vježbe je vodio isusovac iz Zagreba o. Ivan Ike Mandurić. U teološkom osvrtu o temi „Duhovna djela milosrđa“, dr. Boris Vulić s KBF-a u Đakovu, ovoga se puta piše o duhovnom djelu milosrđa „Neuka poučiti“. Tu su i brojne vijesti iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj, od kojih se ističe proslava Stepinčeva u Schwenningenu. Misno slavlje predvodio je vojni ordinarij u Bosni i Hercegovini mons. dr. Tomo Vukšić.
U rubrici Dječji kutak je prigodna uskrsna priča. U rubrici o mladim i medijima dr. Danijel Labaš piše o medijima u slobodnom vremenu. U novom dvobroju je i prilog o papi Franji, koji je nedavno u Vatikanu primio članove HKD Napredak. U prilogu na njemačkom jeziku delegat za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivica Komadina u svojoj Poruci piše o vjerovanju u uskrsnuće tijela i život vječni. Glavni urednik Žive zajednice dr. Adolf Polegubić u uvodniku pod nazivom „Zahvalnost svima koji djeluju u hrvatskoj inozemnoj pastvi“, podsjeća na nedavno 18. redovito godišnje zajedničko zasjedanje članova Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine i Hrvatske biskupske konferencije u Bijelom Polju pokraj Mostara. Na tom je zasjedanju pomoćni biskup vrhbosanski mons. Pero Sudar, predsjednik Vijeća HBK i BK BiH za hrvatsku inozemnu pastvu, izabran na novi petogodišnji mandat. Kako i sam naslov uvodnika kaže, (nad)biskupi u toj prigodi izrazili zahvalnost svima koji djeluju u hrvatskoj inozemnoj pastvi.

Tekst: Adolf Polegubić