HD Ljubljana uključilo se u slavlje kulturnim programom i izložbom ručnih radova u Staračkom domu Janeza Krsnika u Trnovom. Najveći dio posla odradile su članice sekcije Ruža hrvatska pripremivši izložbu radova na temu Uskrsa. Pčelice su se predstavile recitacijama, a dječak Marko Josić svirao je na gitari. Program su obogatili članovi Stiškog kvarteta izvođenjem popularnih slovenskih i hrvatskih skladbi. Kulturni događaj odvijao se na oba jezika

U proljeće, kada se novi život budi, sve raste i cvjeta, katolici slave veliki praznik, Isusovo uskrsnuće. Blagdan je to koji nas ispunjava srećom, samopouzdanjem, veseljem a ono se počinje rasplamsavati već na Cvjetnicu, odnosno cijeli tjedan prije nje. I ljubljansko društvo se uključilo lijepim kulturnim programom i izložbom ručnih radova u Staračkom domu Janeza Krsnika u Trnovom. Najveći dio posla odradile su članice sekcije Ruža hrvatska pripremivši izložbu radova na temu Uskrsa.
Vrijedne Pčelice predstavile su se recitacijama Ratka Zvrke, Josipa Kaplana i Katice Špiranec. Marko Josić, dječak- glazbenik, očarao je prisutne sviranjem na gitari. Program su obogatili članovi Stiškog kvarteta izvođenjem popularnih slovenskih i hrvatskih skladbi. Kulturni događaj odvijao se na oba jezika. Povezala ga je Katica Špiranec, a njene pjesme o Cvjetnici, majci, proljeću i Uskrsu pročitali su Ankica i Milan Pavelić, Anita i Koritnik i Anica Strbad.
Bilo je lijepo gledati i slušati kako dva prijateljska naroda slave nadolazeći Uskrs, kako se zajedno raduju, uživaju u poeziji i glazbi. Posebno je bilo i druženje četiri generacije u kojima živi vjera u dobro i lijepo, u prijateljstvo i njegovanje svega onoga što je Hrvatima i Slovencima blisko i zajedničko.
Hrvatsko društvo Ljubljana pokazalo je još jedanput kako je čuvar hrvatskog jezika i kulture, kao i zajedničke suradnje sa svima u našoj drugoj domovini koji tu suradnju žele. Predsjednik Petar Antunović , kao i uvijek do sada, bio je svuda i sve pratio budnim okom.
Posebno veseli da se naše Pčelice roje, da ih je iz dana u dan više, a njihovi maticama Aniti i Ivani treba zahvaliti. One i Pčelice su temelj na kojem gradimo budućnost. (www.hdl.si)