Skup koji ove godine propituje temu „MLADI U HRVATSKIM MANJINSKIM ZAJEDNICAMA – SADAŠNJOST I PERSPEKTIVA“ organizira novi rukovoditelj Odjela za hrvatske manjine Marin Knezović

U petak, 4. studenoga, u prostorima Hrvatske matice iseljenika, održat će se 22. Forum manjina. Ovaj skup, koji se već tradicionalno bavi problemima hrvatskih manjina u susjednim zemljama, ove godine propituje temu „MLADI U HRVATSKIM MANJINSKIM ZAJEDNICAMA – SADAŠNJOST I PERSPEKTIVA“. Forum organizira novi rukovoditelj Odjela za hrvatske manjine mr.sc. Marin Knezović marin.knezovic@matis.hr.

Kako mladi pripadnici hrvatskih manjinskih zajednica mogu sačuvati svoja posebna obilježja, a da se pri tome integriraju u socijalni, ekonomski i kulturni sustav većinskog društva? Kakvu ulogu mogu imati mediji i suvremene komunikacijske tehnologije u očuvanju manjinskog identiteta? Kako u većoj mjeri uključiti mlade osobe u aktivnosti manjinskih zajednica?…. – samo su neka od pitanja na koja će pokušati odgovoriti predstavnici manjina i ostali sudionici skorašnjeg skupa.