Bal se 69. put zaredom u Parkhotelu Schönbrunn održava se pod motom „Hrvati meet Schönbrunn“. Ovogodišnje otvaranje oblikovat će Zagrebački folklorni ansambl dr. Ivana Ivančana (ZFA), a uz Paxe, Latino, Koprive, DJ OLinclusive i KroaTarantata iz Italije nastupit će Zagreb Jazzorkestar – pod vodstvom dirigenta – pokretača projekta Sigija Feigla

Ovogodišnji Hrvatski bal u Beču, subotu, 23. januara, u Parkhotelu Schönbrunn odvija se pod motom „Hrvati meet Schönbrunn“ i ove godine održava se 69. put zaredom. U skladu s motom bala osmišljen je i program, te će nastupiti osam različitih glazbenih skupina i orkestra iz Beča, Gradišća, Ugarske, Italije i Hrvatske.
U 2016. godini Tamburica Cogrštof slavi skupa sa svojih 20 mladih tamburaša 45 godina postojanja u okviru brojnih priredaba kroz čitavu godinu. Oficijelno slavlje počinje nastupom na 69. Hrvatskom balu u Beču.
Ovogodišnje otvaranje oblikovat će Zagrebački folklorni ansambl dr. Ivana Ivančana (ZFA) a bit će posebno, jer je program skrojen upravo za ovu priliku s temom „Hrvati meet Schönbrunn“. U jednoj točki (umjetničko djelo Andrije Ivančana) povezat će se folklorne tradicije gotovo svih Hrvata stare dijaspore, područja koja su Hrvati u različitim razdobljima svoje prošlosti nastanili, kao i ona u kojima žive oduvijek, samo su ih političko-povijesne granice razdvojile jedne od drugih.
Balsko vino 2016. je kreirao uzlopski vinar Štefan Robica i mu dao ime »Hrvatski Vrh 2015«. To je cuvée Sauvignon Blanc/Zeleni Veltlinac, ima 12,5 % vol.alc. je suho i jako pitko. U vinogradi, koji u Uzlopu imaju još hrvatske nazive (npr. Lesičak, Topolice, Hrvatski Vrh), rode znamenita i tipična gradišćanska vina kao npr. Valški Rizling, Bijeli Burgundac, Zeleni Veltlinac, Plava Frankovka i Zweigelt, ali i međunarodne sorte kao Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon ili Merlot.
Uz Paxe, Latino, Koprive, DJ OLinclusive i KroaTarantata iz Italije nastupit će Zagreb Jazzorkestar – pod vodstvom dirigenta – pokretača projekta Sigija Feigla – koji će oko polnoći pratiti i dvije domaće i međunarodne pjevačke zvijezde. Hrvatski bal u Beču će moderirati Katarina Tyran iz Berlina i Frano Ridjan iz Zagreba (HRT).
Hrvatski bal u Beču tradicionalno završava u ranim jutarnjim satima gulaš-juhom u Hrvatskom centru u Schwindgasse 14.
Narudžbe ulaznica i mjesta za stolom još primaju telefonski na  01/504 63 54 ili mailom na kontakt@hrvatskibal.at ili ured@hrvatskicentar.at, a karte u pretprodaji se mogu kupiti, od ponedjeljka do petka , dnevno od 18:00 -20.00, u Hrvatskom centru – 4., Schwindgasse 14.
(www.hrvatskicentar.at)