Na Susretu će 22. listopada nastupiti folklorne grupe iz Duisburga, Bad Canstatta, Nürnberga, Offenbacha, Göppingena, Sindelfingena, Esslingena, Filderstadta, Mainza, potom iz Draganića kod Karlovca, Trnovca, Starog Grabovca, Novog Travnika, Mostara i Širokog Brijega

Folklorno društvo Ruža iz Filderstadta već godinama okuplja folkloraše, tamburaše, ljubitelje folklora i dobre glazbe iz iseljeništva i domovine. Filderstadt i FD Ruža se vole punih deset godina jer upravo ove godine slave 10 godina svog postojanja.

Iako su obljetnicu već proslavili, čeka ih još jedna velika proslava 22. listopada ove godine kada će se ukupno 16 folklornih društava iz Njemačke, Hrvatske i BiH okupiti u Filderstadtu na 4. Susretu čuvara hrvatske etno baštine.

Na Susretu će nastupiti folklorne grupe iz Duisburga, Bad Canstatta, Nürnberga, Offenbacha, Göppingena, Sindelfingena, Esslingena, Filderstadta, Mainza, potom iz Draganića kod Karlovca, Trnovca, Starog Grabovca, Novog Travnika, Mostara i Širokog Brijega.

– Bit će još puno iznenađenja, garantiramo dobru zabavu, bilo je sve što je otkrio Dražen Žugac, voditelj folklorog društva Ruža.
Miroslav Šilić, ugledni etnokoreograf i etnolog kazao je kako ga posebno raduje što mladi Hrvati u iseljeništvu njeguju svoju folklornu tradiciju.
– Ovako nešto održati je velik posao. Ovo je poseban užitak i kao i svake godine uživat ćemo i ove u ovom Susretu, tim više jer je slavimo i Ružinih deset godina – kazao je Šilić. Uz Miroslava Šilića, u žiriju su ove godine Stjepan Sremac, Katarina Horvatović Medarić i Vedran Vidović.
Do sada su to bili Andrija Ivančan, Srebrenka Šeravić, Miroslav Šilić i Vedran Vidović.
(fenix-magazin.de)