U Vlašićima je održano Usavršavanje nastavnika u matičnoj domovini u organizaciji Hrvatske državne samouprave, a uz potporu Ministarstva ljudskih resursa

U Pansionu Zavičaj u Vlašićima od 28. rujna do 1. listopada održano je Usavršavanje nastavnika u matičnoj domovini u organizaciji Hrvatske državne samouprave, a uz potporu Ministarstva ljudskih resursa.
Sudionike je uime organizatora pozdravio predsjednik HDS-a Ivan Gugan. Potom je glasnogovornica Slovaka u mađarskom Parlamentu i predsjednica Pododbora za javni odgoj, obrazovanje i kulturu Odbora za narodnosti Mađarske Erika Kissné Köles održala predavanje Stanje narodnosnog odgoja u javnom obrazovanju te predstavila djelatnosti pododbora.
Sudionike usavršavanja, njih pedesetak iz školskih ustanova u Mađarskoj u kojima se u nekom vidu odvija nastava hrvatskoga jezika i književnosti, čekao je ogledni sat i radno druženje u paškoj OŠ Jurja Dalmatinca uz razgledanje grada Paga.
Uslijedilo je predavanje Zorice Jurčević, lektorice Visoke učiteljske škole Józsefa Eötvösa naslova Uloga vrtića u pripremi za školu te predavanje Anke Bunjevac, voditeljice Hrvatskog vrtića Miroslava Krleže naslova Uloga vrtića u pripremi za školu. Predavanje naslova Uloga rječnika u očuvanju hrvatskog jezika održali su dr. Janja Prodan i dr. Ernest Barić, urednici Hrvatsko-mađarskoga rječnika. Predavanja su nastavljena i u subotu, 30. rujna.
(Branka Pavić Blažetin / Hrvatski glasnik / MCC)

Fotogalerija