Na svečanosti su bili zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier, državni tajnik u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan RH Zvonko Milas i ravnateljica HMI Mirjana Piskulić

Na svečanosti u povodu Međunarodnog dana žena u Zagrebu, Croatian Women’s Network/Mreža hrvatskih žena sa sjedištem u Torontu, dodijelila je 8. ožujka prestižne nagrade “Utjecajne hrvatske žene” i “Buduće liderice” Hrvaticama i ženama hrvatskoga podrijetla iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Italije, Belgije, Austrije, Njemačke, Sjedinjenih Američkih Država i Južne Amerike.

Prvi put Mreža hrvatskih žena dodijelila je i počasnu nagradu ”Friends of Croatia” dr. Esther Gitman zbog iznimnih zasluga u promicanju istine o životu i djelovanju blaženog kardinala Alojzija Stepinca.

Među dobitnicama su i dvije žene iz Njemačke, urednica mjesečnika za Hrvate u iseljeništvu Fenix Magazin, novinarka i književnica Marijana Dokoza, te dr. Neda Caktaš, liječnica, novinarka, predsjednica Hrvatske kuće München, dopredsjednica Hrvatskog svjetskog kongresa Njemačke i dopredsjednica Matice hrvatske München. Dokoza je nagradu “Utjecajne hrvatske žene’ dobila u kategoriji Vodstvo i Inovacije, a Caktaš u kategoriji Leadership i inovacije.

Sve prisutne je pozdravila osnivačica Mreže hrvatskih žena i utemeljiteljica nagrade ’’Utjecajne hrvatske žene“ Caroline Spivak.

Na svečanosti su bili gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, te hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier i ravnateljica Hrvatske Matice iseljenika Mirjana Piskulić.

Prigodni govor održao je državni tajnik u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas.

Inače, Mreža hrvatskih žena organizirala je istoga dana i međunarodnu konferenciju “Napredak žena, napredak ekonomije. Ostvari potencijal!”, koja se održala pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Listu svih dobitnica možete pogledati ovdje

Fotogalerija