Detaljni program bit će naknadno objavljen na web-stranici Ureda Predsjednice, a sve će informacije biti dostupne i na web portalu i Facebook stranici Hrvatske matice iseljenika

Ured Predsjednice Republike Hrvatske 22. srpnja 2017. godine otvara svoja vrata za iseljenike i hrvatske manjinske zajednice.

Na taj način predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović želi odati priznanje važnoj ulozi koju je iseljena Hrvatska imala u razvoju Republike Hrvatske te zahvaliti svim hrvatskim zajednicama izvan Hrvatske na stalnoj potpori i pomoći.

Predsjednica Republike prepoznaje značaj i ulogu hrvatske zajednice u inozemstvu te činjenicu da su iseljeni Hrvati pravi veleposlanici naše zemlje, koji su uvijek zdušno promicali svoju domovinu i neumorno njegovali hrvatske tradicije i kulturu u svim dijelovima svijeta. Jačanje i razvoj hrvatskoga zajedništva, te jačanje suradnje iseljene i domovinske Hrvatske važno je za gospodarski i opći napredak Hrvatske.

Subota 22. srpnja o.g. izabrana je u nadi da će mnogi pripadnici iseljeništva u to ljetno vrijeme biti u posjetu Hrvatskoj, ili će sudjelovati na drugim konferencijama, festivalima folklora i sportskim događajima koji su već dogovoreni.

Kako bi to učinili zaista posebnim događajem, pozivaju se pripadnici Hrvata izvan Republike Hrvatske svih dobi iz cijeloga svijeta.

Detaljni program bit će naknadno objavljen na web-stranici Ureda Predsjednice zajedno s informacijama o prijavi te rokovima za provedbu registracije. Sve informacije bit će dostupne i na web portalu i Facebook stranici Hrvatske matice iseljenika.