Kustić je bio pokretač i sudionik mnogih velikih inicijativa Crkve u Hrvata, među kojima su osnivanje Kršćanske sadašnjosti, Vjeronaučne olimpijade, Maloga Koncila, Informativne katoličke agencije – Zagreb

Prvi glavni urednik naše agencije don Živko Kustić preminuo je u Zagrebu u 84. godini života, javljeno je iz Križevačke eparhije. Grkokatolički svećenik, veliki propovjednik, jedno od najvećih imena hrvatskoga novinarstva, odgojitelj novih naraštaja novinara, dugogodišnji glavni urednik Glasa Koncila i Žive zajednice, pisac brojnih knjiga koje su široj vjerničkoj javnosti na prihvatljiv način tumačile istine kršćanske vjere; bio je pokretač i sudionik mnogih velikih inicijativa Crkve u Hrvata, među kojima su osnivanje Kršćanske sadašnjosti, Vjeronaučne olimpijade, Maloga Koncila, Informativne katoličke agencije – Zagreb.
Posebno će ostati zapamćen po svojim komentarima i rubrici Pisma seoskoga župnika don Jure koje je godinama pisao u Glasu Koncila, te pučkim misijama i duhovnim vježbama koje je vodio diljem Crkve u Hrvata i dijaspore.
Rođen je 12. prosinca 1930. u Splitu, za svećenika je zaređen 5. svibnja 1958. u Križevcima, sa suprugom Maricom, preminulom 2010., imao je petero djece. Posljednjih godina živio je u Domu za starije osobe u Klaićevoj ulici u Zagrebu.
Ispraćaj don Živka Kustića bit će na zagrebačkome Krematoriju u utorak, 22. srpnja u 10 sati, u krugu obitelji i prijatelja, a prema oporučnoj želji, na pokopu izvan liturgijskoga obreda koji će voditi grkokatolički župnik, neće biti oproštajnih govora. Misa zadušnica služit će se u grkokatoličkoj konkatedrali Sv. Ćirila i Metoda na zagrebačkome Gornjem Gradu istoga dana u 18 sati.
(IKA)