Ove se godine u Hrvatskoj pod pokroviteljstvom UNESCO-a obilježava 200 godina rođenja Ivana Mažuranića, pjesnika, jezikoslovca i političara (1814.-1890.). Na Večeri, uz glazbeni program, će sudjelovati akademkinja Dunja Fališevac, Božidar Petrač (predsjednik DHK) i dramski umjetnik Darko Milas

U povodu 200. obljetnice rođenja Ivana Mažuranića u Društvu hrvatskih književnika u četvrtak, 22. svibnja u 19 sati održat će se Umjetnička večer na kojoj će sudjelovati akademkinja Dunja Fališevac, Božidar Petrač (predsjednik DHK) i dramski umjetnik Darko Milas.
U glazbenom dijelu programa Gudački komorni orkestar (voditelj prof. Jože Haluza) izvest će sonatu br. 6 u D-duru ,,La tempesta ” Allegro spirituoso, Andante assai, G. Rossinija. Izvode: Eva Mach, violina, Margareta Ugrin, violina, Martina Pustički, viola i Nick Alexander Adams, kontrabas.
Ove se godine u Hrvatskoj pod pokroviteljstvom UNESCO-a obilježava 200 godina rođenja Ivana Mažuranića, pjesnika, jezikoslovca i političara (1814.-1890.). Ivan Mažuranić obnašao je dužnost hrvatskog bana od 1873. do 1880. godine, a poznat je kao jedan od najistaknutijih ličnosti Hrvatskog narodnog preporoda. Od njegovih književnih dijela najpoznatiji je ep “Smrt Smail-age Čengića”, koji je Mažuranić napisao 1846. godine. (MV info)