Program je bio podijeljen u dva djela. U prvom je predstavljena pjesnikinja Jadranka Klabučar Gros, Hrvatica iz Beča, a u drugom su, u galeriji Dvora Trakošćan, bili izloženi radovi umjetnika iz cijeloga svijeta i nakit Snježane Varović iz Lepoglave

Dvor Trakošćan je 30. listopada otvorio vrata svoje galerije umjetnicima s pet kontinenata, sudionicima 2. Svjetskih umjetničkih igara, u suorganizaciji s Međunarodnim klubom Lepoglava, Kulturnim društvom Riječ-Boja-Ton iz Beča i World Art Games Internationale &World Art Games Austria.
Ideja Petera Weisza o organizaciji umjetničkih igara rodila se tijekom njegove sedmogodišnje aktivnosti, da skupljenu kolekciju djela međunarodnih umjetnika izloži. Održavanje prvih i drugih Svjetskih umjetničkih igara, 2013. u Hrvatskoj (Osijek, Ludbreg, Vukovar i dr.) i 2015. u Slovačkoj (Bratislavi), rezultiralo je i nizom osnovanih Nacionalnih odbora u više od 60 zemalja svijeta.
Budući Međunarodni klub prijatelja s partnerima i suradnicima organizira različita kulturna događanja u Republici Hrvatskoj i drugim zemljama, s istim ciljevima kao i Glavni ured WAG-a World Art Games/ Svjetskih umjetničkih igara, došlo je do ove plodonosne suradnje.
Program u Dvoru Trakošćan bio je podijeljen u dva djela. U prvom je predstavljena suorganizatorica i pjesnikinja Jadranka Klabučar Gros, Hrvatica iz Beča s kojom Međunarodni klub prijatelja surađuje od 2006., najprije na zborniku Mostovi prijateljstva, organizaciji izložaba u Beču, književnim večerima i drugim aktivnostima.
Započeo je pozdravnim govorima ravnatelja Dvora Trakošćan Adama Pintarića, organizatora predstavljanja i tajnice Hrvatske matice iseljenika Diane Mašale Perković. Prisutne je potom oduševio glazbeni program, odnosno nastup dječjeg violinskog trija, Emili Kalajdžije (8) Ane Đekić (9) i Filipa Faraga (6), s mentorom Damasom Lazićem. Pjesnikinju je predstavila Ivana Jakopiček, prof.
Drugi dio programa odvijao se u galeriji Dvora Trakošćan gdje su bili izloženi radovi umjetnika iz cijeloga svijeta i dizajnerski nakit Snježane Varović iz Lepoglave, inspiriran Lepoglavskom čipkom. Počeo je glazbenim nastupom Rajne Ognjenović, mlade pijanistice iz Beča, koja je u Bratislavi osvojila zlatnu medalju za glazbenu izvedbu.
Pozdravne govore održali su ravnatelj Dvora Trakošćana Adam Pintarić, načelnik Općine Bednja i predsjednik Hrvatsko slovenskog društva prijateljstva Općine Bednja, kao i dr. Božo Dimnik, počasni predsjednik Međunarodnog kluba prijatelja, predsjednik Slovensko hrvatskog prijateljstva Republike Slovenije i počasni konzul RH u Republici Sloveniji. Tajnica HMI Diana Mašala Perković u svom govoru je pohvalila ovakvu suradnju te predstavila rad Hrvatske matice iseljenika i njene mnogobrojne programe i aktivnosti. Jadranka Klabučar Gros prisutnima se obratila u ime WAG-a Internationale i Nacionalnog odbora WAG Austrija, te Kulturnog društva Riječ-Boja-Ton iz Beča.
Izložbu je otvorio počasni konzul RH u Sloveniji dr. Božo Dimnik, a druženje se nastavilo uz bogatu ponudu domaćih delicija.

Tekst: Milka Knežević