Predstojnica Krstičević sastala se s prof. dr. Stevenom Živkom Pavletićem iz SAD-a, prof.dr.sc. Slobodanom Dankom Bosancem, te Helenom Skračić. Na sastanku se razgovaralo o mogućnostima i daljnjem unapređenju znanstveno tehnološke suradnje između RH i Hrvata – znanstvenika, koji žive i djeluju izvan granica Republike Hrvatske

Daria Krstičević, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske održala je 3. lipnja sastanak s uglednim hrvatskim znanstvenicima prof. dr. Stevenom Živkom Pavletićem, predsjednikom i osnivačem Hrvatske ure u SAD-u (HURA) i jednim od osnivača Udruženja hrvatsko –američkih poduzetnika (ACAP), prof. dr.sc. Slobodanom Dankom Bosancem s IRB-a, predsjednikom Centra za promicanje znanosti i kritičkog mišljenja i voditeljem hrvatskog Ureda Swiss Space Systems te Helenom Skračić, voditeljicom podružnice HURA -e u Hrvatskoj. Na sastanku se razgovaralo o mogućnostima i daljnjem unapređenju znanstveno tehnološke suradnje između Republike Hrvatske i Hrvata – znanstvenika, koji žive i djeluju izvan granica Republike Hrvatske.
Prof. Pavletić, glasoviti hrvatski internist, hematolog i onkolog, svjetski priznati stručnjak i dobitnik godišnje nagrade Američkog nacionalnog instituta za rak, najveće nagrade u tom području medicine koja se dodjeljuje u SAD-u, zahvalio se predstojnici na pozivu i inicijativi za održavanjem sastanka koji u fokus stavlja temu kako animirati potencijale hrvatske profesionalne i znanstvene dijaspore.
Najavljeno je da će Državni ured za Hrvate izvan RH već ove godine organizirati skup na kojem će sudjelovati znanstvenici iz domovine i svijeta te predstavnici različitih institucija koje se bave ovom tematikom.
(www.hrvatiizvanrh.hr)