Dva dane je 12 učenika iz Petrovog Sela boravilo u Šenkovcu blizu Zagreba. Skupa s učiteljima bili su ugosti OŠ Ivana Perkovca i sudjelovali su na svečanosti prilikom Dana kruha

Dva dane je 12 učenika iz Petrovog Sela boravilo u Šenkovcu blizu Zagreba. Skupa s učiteljima bili su ugosti OŠ Ivana Perkovca i sudjelovali su na svečanosti prilikom Dana kruha.
Školski tamburaši nastupili su s gradišćanskohrvatskim pjesmama u folkornom programu, a Gradišćanci su sudjelovali i u natjecanju u slikanju. U okviru izložbe u Šenkovcu, među nagrađenim slikama bile su i tri djece iz Petrovoga Sela.
Gosti iz Petrovoga Sela razgledali su školu i u nedjelju sudjelovali na svetoj misi na Dan kruha.
Veze škole domaćina i Petrovoga Sela otpočele suove godine u svibnju, kazala je Edita Horvath Pauković. Cilj je njegovanje veza i održavanje skupnih programa, tako da djeca iz Petrovoga Sela u kontaktu s djecom iz Hrvatske moguu vježbati jezik.
Učiteljui će na sastanku u astudenom razmijeniti iskustva o didaktičnim metodama u nižim razredima i usporediti situaciju na obadvjema školama. Petrovo Selo već 30 godina njeguje veze s školom u Doljnjoj Zelini.
(Hrvatska redakcija ORF-a)