Skupina učenika Turističko -ugostiteljske škole iz Semmeringa bila je u uzvratnom posjetu ugostiteljskoj školi u Splitu s kojom surađuje cijelo desetljeće
U okviru proslave Dana grada i Svetog Duje, iz Austrije je došla skupina učenika Turističko -ugostiteljske škole iz Semmeringa koja surađuje s ugostiteljskom školom u Splitu. Bio je uzvratni posjet, i to 19. po redu, jer suradnja traje već deset godina. Splićani odu u Austriju početkom skijaške sezone a njihovi domaćini dođu u Split oko Svetoga Duje.
Budući je suradnja najvećim dijelom vezana za kuharski odsjek, mladi iz Austrije su se predstavili nizom jela tipičnih za svoje podneblje. Tako je u splitskom hotelu Park organizirana Austrijska večer u utorak, 6. svibnja. Na jelovniku su bila pačja prsa, svinjski file, juha od špinata i desert, a točila su se gradišćanska vina.
Splitska ugostiteljska škola suradnik je HMI-ja još iz vremena kada je Matica organizirala dane posvećene zemljama u kojima živi veliki broj hrvatskih iseljenika. U suradnji sa školom imali smo prilike splitskoj publici pokazati što jedu Hrvati u svojim novim domovinama. Nadamo se da ćemo i ubuduće imati prilike naša domaća jela, koja će spremiti splitski učenici, predstaviti u svijetu.

Tekst: Branka Bezić Filipović