Učenici i nastavnici 17 osnovnih škola Zagrebačke županije tijekom četverodnevnoga boravka u Makedoniji posjetili su Skopje, Ohrid, Tetovo i Popovu Šapku
Uspješno je realizirana još jedna suradnja HN u Makedoniji i Hrvatsko-makedonskog društva „Tetovo“. Ovaj je put to suradnja sa Zagrebačkom županijom.

Naime, učenici i nastavnici 17 osnovnih škola Zagrebačke županije bili su od 5. do 8. svibnja bili u posjetu Makedoniji. Suradnja je realizirana zahvaljujući Darinki Balen iz Zagrebačke županije, čiju je inicijativu rado prihvatilo Hrvatsko-makedonsko društvo Tetovo i njegov predsjednik Goran Vidaček. Tijekom četverodnevnoga boravka u Makedoniji, gosti su posjetili Skopje, Ohrid, Tetovo i Popovu Šapku.

Posljednjega danu boravka gosti su organizirali radionice izrade nakita i oslikavanja svile, a u radionicama su sudjelovali učenici HN u Tetovu i njihovi roditelji. Domaćini su se gostima predstavili scenskim nastupom učenika iz Tetova. Tim je povodom domaćine i goste srdačno dočekala i pozdravila hrvatska veleposlanica u Makedoniji Danijela Barišić.

Tekst: Vedran Iskra