Trideset i pet učenika HN Koordinacije Stuttgart u Baden-Württembergu u pratnji učiteljica Julije Jović, Valerije Rogine i Monike Majetić boravili su u Zagrebu, a izletu se pridružila i nekolicina roditelja

Trideset i pet učenika iz okolice Stuttgarta u pratnji učiteljica Julije Jović, Valerije Rogine i Monike Majetić, od 29. travnja do 3. svibnja, boravili su u Zagrebu. Izletu se pridružila i nekolicina roditelja.
U četvrtak, 30. travnja učenici su proveli jedan dan na redovnoj nastavi u Osnovnoj školi Pantovčak koja je bila i domaćin službenog dijela posjeta. Program je započeo prigodnom priredbom koju su, za sve učenike-goste pripremili učitelji, stručni suradnici i učenici škole. Okupljenima se obratila se ravnateljica Vesna Rak koja se zahvalila na dolasku i poželjela učenicima ugodan boravak u školi. Prigodnim govorom prisutne je pozdravila i Jasna Aničić, viša stručna savjetnica u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta. Učiteljica Monika Majetić, od koje je ideja za ovaj projekt i potekla, u ime svih učitelja i roditelja Koordinacije Stuttgart u Baden-Württembergu zahvalila je na suradnji i gostoprimstvu.
Škola Pantovčak je za ovu prigodu prilagodila svoj dnevni program i raspored kako bi učenici iz Njemačke mogli lakše dobiti uvid u to kako izgleda jedan nastavni dan u Hrvatskoj. Ostale dane učenici su proveli u razgledavanju znamenitosti grada Zagreba i okolice i pogledali projekciju filma Ljubav ili smrt.
(Fenix Magazin)