Hrvatski iseljenici iz svih krajeva svijeta okupili su se u Kongresnom centru Foruma Zagreb, gdje će zajedno pokušati doprinijeti jačanju poslovnih veza između Hrvatske i njene dijaspore

U Zagrebu je u ponedjeljak, 6. listopada održan prvi dan konferencije G2.3, usmjerene na poslovno povezivanje domovinske i iseljene Hrvatske.
Hrvatski iseljenici iz svih krajeva svijeta okupili su se u Kongresnom centru Foruma Zagreb, gdje će od 6. do 8. studenog zajedno pokušati doprinijeti jačanju poslovnih veza između Hrvatske i njene dijaspore.
Nakon registracije i pozdravnog govora domaćina, predavanje ‘Hrvatsko iseljeništvo – strateška populacija ukupne i demografske revitalizacije Hrvatske’ održao je demograf doc.dr.sc. Stjepan Šterc sa Sveučilišta u Zagrebu. Sudionici su se zatim svi osobno predstavili.
Konferencija je nastavljena vrlo zanimljivim susretom hrvatskih poduzeća s iseljenicima. Poduzetnici su imali svaki po pet minuta da zainteresiranim investitorima predstave svoje projekte.
Na kraju prvog dana sudionici su zajednički večerali, a prije nego su prionuli jelu pozdravio ih je državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas.
Susret 7. studenoga svečano otvara predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, a sudionike će pozdraviti i ministrica vanjskih poslova, Marija Pejčinović Burić. U srijedu, 8. studenoga sudionici će otputovati na poslovni izlet u Osijek.
MEETING G2 organizira se već tradicionalno pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske i pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih i europskih poslova, te Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske uz podršku Agencije za investicije i konkurentnost, Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), Hrvatske banke za obnovu i razvitak i Turističke zajednice Grada Zagreba.

Fotogalerija